oliivinvihreät chinot syksyyn


Nyt kun kesän helteet on pikkuhiljaa takanapäin ja voi pukea päälle muutakin kuin uimashortsit ja aurinkorasvaa, on hyvä hetki päivittää vaatekaappia syksyä ajatellen. Kirkkaat ja vaaleat värit saavat väistyä tummempien ja murrettujen sävyjen tieltä.

Olen kovasti tykästynyt oliivinvihreään ja vaatekaapissani oli selkeä aukko chinoille. Olihan nämä housut aivan pakkohankinta. Valitettavasti värivalikoimaa ei ollut kuin mustaa ja oliivinvihreää. Vielä olisi yhdet tummansinisetkin mahtuneet vaatekaappiini. Nämä housut löytyivät merkiltä These Glory Days.

Jos etsit monikäyttöisiä siistejä housuja, ovat chinot mahdollisesti juuri sitä mitä haet. Housut ovat mukavan tuntuiset päällä ja kangas on tyypillisesti kevyttä ja kestävää. Mielestäni loistava vaihtoehto rennommille farkuille. Knoppitietona chinojen historiasta sen verran, että alkujaanhan ne luotiin armeijan käyttöön jo 1800-luvulla. Huippusuosion nämä mainiot housut saavuttivat 1950-luvulla.




Pieniä mutta tyylikkäitä yksityiskohtia

Tämän housun malli on arkisempia chinoja tyylikkäämpi. Housuissa on yksityiskohtina prässätyt lahkeet, laskokset sekä käännetyt lahkeensuut. Jokainen näistä yksityiskohdista lisää persoonaa ja särmikkyyttä arkisiin housuihin. Kyllähän näitä käyttää tarvittaessa vaikka kevyemmissä syysjuhlissakin.

Näiden housujen malli on melko väljä reisien kohdalta. Ainakin jos on tottunut pukeutumaan yhtään kireämpiin farkkuihin. Lahkeet kuitenkin kapenevat polvesta alaspäin huomattavasti. En ole mikään leveiden lahkeiden fani ja pidänkin näiden housujen leikkauksesta paljon.




Oliivinvihreä toimii valkoisen kanssa kuin nyrkki silmässä

Kuten aiemmin mainitsin, pidän kovasti oliivinvihreästä väristä vaatteissa. Oliivinvihreää on yllättävän helppo yhdistellä muiden värien kanssa. Se toimii loistavasti esimerkiksi valkoisen parina. Kuten kuvassa, ylläni on vaaleansininen paita ja luonnonvalkoinen neule. Myös sinisen eri sävyt ja etenkin denim sopivat hyvin yhteen oliivinvihreän kanssa.

Kommentit