Untappd - oluen ystävän must have aplikaatio

Mikä ihmeen Untappd ja miten se liittyy oluen juontiin? No minäpä kerron. Kyseessä on siis mobiiliaplikaatio joka tekee jokaisesta yksinäisestä kotitissuttelijasta astetta coolimman, sekä jokaisen sihijuoman avauksesta hyväksyttävämmän sosiaalisen tapahtuman.

Kolme olutta lumihangella

Miten Untappd toimii?

Aplikaation perusidea on, että voit pitää helposti kirjaa erilaisista korkkaamistasi oluista sekä siidereistä ja jakaa tuon ikimuistoisen hetken ystävillesi. Samalla voit arvostella juomasi ohrapirtelön ja kirjata muistiin mielipiteesi. 

Jotta oluen juonti olisi entistä palkitsevampaa, niin erilaisten oluiden kirjaamisesta käyttäjä ansaitsee ”arvomerkkejä” eli badgeja. Näitä badgeja on kolmessa eri kategoriassa: Olut-, sijainti- ja erikoisbadge. Eli nyt viimeistään kaikki oluthipsterit kauppaan tai ravintolaan ja navat täyteen IPAa, APAa ja muita mukavia korkattavia.

Untappd näyttää myös lähelläsi olevat anniskeluravintolat ja suosittelee tarjolla olevia oluita. Voit myös seurata livenä untappd hyväksytyn kantakuppilasi olutvalikoimaa, ja osaat olla kärppänä hanatiskillä, kun uusi ennenkokematon olut on saatavilla. 

Untappd badge
Viisi erilaista lageria ja ansaitsin Lager Jack -badgen.

Untappd badge
10 eri panimon olutta ja ansaitsin Brewery Pioneer -badgen tasolle 2. Viisi eri panimoa lisää niin päästään taas nextille levelille.

Untappd badge
Extempore vierailu anniskeluravintolassa yksillä ja ansaitsin Bar Explorer -badgen. 

Untappd - hitti vai huti?

Itse en niinkään syty oluen pisteyttämisestä arvosanoin 1-5. Jokainen olut on erilainen ja omalla tavallaan varmasti viiden pisteen arvoinen. Makuaisti on siitäkin hieno aisti, että sitä voi muiden aistien tapaan kehittää ajan kanssa. Jos tänään annan Pyynikin panimon Mosaic lagerille neljä pistettä, niin ensi vuonna saattaisi antamani pisteet olla aivan jotain muuta. 

Arvosanan antamiseen vaikuttaa myös sen hetkinen paikka, aika ja fiilis. Täyteläiselle porterille on aikansa ja paikkansa, mutta ei se saunan jälkeen maistu niin kuin raikas lager. Tai kuumana kesäpäivänä, jolloin kielenkannat huutaa virvoittavaa hedelmäistä vehnäolutta.
Tykkään nauttia tunteella ja taidolla pantua artesaaniolutta, pullon jos toisenkin aina silloin tällöin. Olin myös pitkään miettinyt, että olisi kiva jollain tapaa pitää kirjaa maistamistani oluista. Oi tätä nykyaikaa ja elämäntapahipsterin helppoa elämää. Ei ikäviä Excel-taulukoita tai vihkoon sutattuja listoja. Rukouksiini on vastattu. Sovellus lähti ainakin itselläni ”kovaan” käyttöön.

Kolme olutta lumihengella
Nämä raikkaat janonsammuttajat odottavat vuoroaan tulla korkatuksi, nautituksi ja kirjatuksi.

Kommentit