Glenburgie 15 year old single malt

Mistä on hyvä päivä tehty? No viskistä tietenkin!
Puhutaanpa siis taas hieman viskistä. Tällä kertaa framilla olisi Ballantine'sin pullotus Glenburgien 15 vuotiasta elämän vettä. Suur kiitos entisille työkavereilleni pullosta! Käydään seuraavaksi läpi, mikä viski on kyseessä, mitä mieltä siitä olen ja minkälaisia makuja siitä löysin.


Glenburgie 15 year old
Glenburgien 15 vuotias on yksi kolmesta Ballantine'sin julkaisemasta juhlasarjan single malt -pullotuksista. 

Kyseessähän on siis Ballantine’sin julkaisema pullotus Glenburgien 15 vuotta kypsytetystä single maltista. Ballantine's tunnetaan sen blended eli sekoiteviskeistä. Onhan se yksi maailman tunnetuimmista blended viskien valmistajista. Ballantine's julkaisi juhlasarjan single malt -viskejä, joita se käyttää omissa blended viskeissään. Kyseessä on siis yksi juhlasarjan single malt -pullotuksista. 

Tähän väliin nopea tietoisku, mitä termit Single malt ja blended tarkoittavat:
  • Single malt = Viski sekoitetaan yhden tislaamon eri mallastisleistä
  • Blended = Viski sekoitetaan usean eri tislaamon mallastisleistä
Glenburgie 15 year old

Viskin makukuvaus

Kyllähän se vain niin on, että aina on hymy herkässä kun uuden viskipullon korkkaa. Se ensimmäinen kosketus ja kaato lasiin. Uuden tuntemattoman viehätys ja jännittynyt odotus. Siinä on jotain taianomaista, hieman sellaista joulun tuntua. Kokemus voisi olla verrattavissa lapsuuteen, kun jännittyneen odottavaisin mielin heräsi jouluaattoaamuna.


Glenburgie 15 year old

Miltä tuo 15 pitkää vuotta tammitynnyrissä kypsytetty voimajuoma sitten maistuu? Hyvältä rakkaat lukijat, hyvältä. Avataanpa hieman tarkemmin viskin makupalettia.


Tuoksu:
Tuoksussa nousee esiin päärynä, päärynämehu, maitokahvi, karamelli, toffee ja omena. 

Maku:
Maussa on toffeeta, suklaata, omenaa, appelsiinia ja todella makeaa hedelmäisyyttä.

Jälkimaku:
Jälkimaku ei ole kovin voimakas, mutta melko pitkä. Hieman maitokahvimainen, appelsiinia ja hedelmäisyyttä. Lopuksi jälkimaku on hieman kliininen ja mineraalinen.


Glenburgie 15 year old

Yhteenveto viskistä

Maistoin viskiä ensi kertaa täysin sokkona. En ollut siis perehtynyt siihen millään lailla ennakkoon, eikä minulla ollut juuri minkäänlaisia ennakko-odotuksia sille. Kaiken kaikkiaan oikein miellyttävä ja melko makea viski. Helppoa nautittavaa niin yksin kuin hyvässä seurassakin.

Jos olet mieltynyt savuisiin tai muuten vahvan makuisiin viskeihin, ei tämä pullotus ole välttämättä se kaikkein tyydyttävin. Sellainen yllätyksellisyys jäi tästä tietyllä tapaa puuttumaan. Jos taas hedelmäiset viskit miellyttävät makuhermojasi, kannattaa tätä ehdottomasti maistaa.

Kommentit

  1. Hemmetin hieno arvostelu. Kävin juuri ostamassa itselleni kyseisen pullon.

    VastaaPoista
  2. Ostin eilen ensimmäisen pulloni kyseistä viskiä. Aiemmin olen ollut savuisten ystävä, mutta tämä on kyllä ääretttömän positiivinen tuote sekä tuoksultaan, makuvivahteiltaan sekä kielenpäätuntumaltaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti