Craigellachie 13 year old single malt

Craigellachie ja Glencairn-lasi


Sain puolisoltani jouluna pullon Craigellachien 13 vuotiasta skottiviskiä. Hän tietää hyvin että sydämessäni on heikko kohta hyville single malteille.

Minkälainen viski tämä Skotlannin Speysiden alueelta tuleva 13 vuotias Craigellachie sitten on? Olen muutaman siivun ehtinyt tätä maistelemaan ja uskallan nyt kertoa mielipiteeni tästä elämän vedestä. Mainittakoon vielä että mielipiteeseeni ei ole vaikuttanut, että olen saanut pullon lahjaksi.


Craigellachie ja Glencairn-lasi
Maistelulasina toimii Glencairn-lasi. Kirjoitin Glencairn-lasista blogitestin aiemmin. Voit lukea sen täältä.

Täytyy sanoa että nyt kyllä yllätti ja positiivisesti. Craigellachiessa on pehmeyttä, makeutta ja samaan aikaan se hakkaa kuin nelitahtimoottori. Kaiken tuon pehmeyden takaa viski iskee kuin nyrkillä suoraan päin näköä. Karaktääriä ei tästä yksilöstä siis puutu. Olen viime aikoina tykästynyt hedelmäisiin ja melko kevyisiin viskeihin, mutta tämä nektari saa makunystyräni taas etsimään voimakkaampia ja syvempiä makuja.

Viskin makukuvaus

Tuoksu

Tuoksu on suklainen ja hedelmäisen makea. Kevyttä appelsiinia, mausteita ja taustalla hyvin vienoa nokisuutta.

Maku

Maussa on suklaata, toffeeta, makeaa hunajaisuutta ja tammea, hento nokisuus ja kevyt savuisuus iskee yllättäen kaiken makeuden takaa, mutta katoaa myös hyvin nopeasti. 

Jälkimaku

Makeus levittyy koko suuhun, hunajainen suklaa ja hedelmäisyys maistuvat voimakkaasti. Erittäin miellyttävä makeus jää hetkeksi. Savusta tai nokisuudesta ei ole enää tietoakaan.



Craigellachie

Craigellachie

Craigellachie oli itselleni vielä ennen joulua täysin tuntematon tislaamo. Annettakoon tämä anteeksi, sillä olenhan vielä alkumetreillä loppuelämän pituisella viskimatkallani. 

Huomiona kaikille lukijoille, että harrastan viskejä ja yritän tutustua erilaisiin yksilöihin. En ole kuitenkaan viskien asiantuntija, joten suosittelen lukemaan viskin kuvauksia muualta, jos mielit tarkempaa ja asiantuntevampaa tietoa tästä viskistä. 

Kommentit